您当前位置: 金融招聘 > 银行招聘 > 2018银行春招笔试高频考点之—英语篇

2018银行春招笔试高频考点之—英语篇

2018-03-12 10:28 银行招聘网 http://jinrong.huatu.com 作者:鲁春会 来源:华图金领人
【导读】在银行校园招聘考试中,英语的考试题型题量近几年较为稳定,英语试题占据比重较大,题型包括单选与阅读。华图金领人今天给你带来了英语的高频考点,希望对你有所帮助。

  在银行校园招聘考试中,英语的考试题型题量近几年较为稳定,英语试题占据比重较大,题型包括单选与阅读。其中单选考察单词及语法的使用,其中单词的使用考察占比逐年增加。而阅读主要考察对文章的理解,主旨的概括以及迅速查找相关信息并做出回答的能力。华图金领人今天给你带来了英语的高频考点,希望对你有所帮助。

  1、主旨题

  考点特训

  一、主旨题考察内容

  主旨题一般出现在文章的第一题或最后一题,考察该文的中心思想,主旨大意。

  常见问法如下:

  What is the passage mainly about?

  The main idea of the passage might be (    )?

  The best title for this passage is (    )?

  二、主旨题解题策略

  (一)找标题

  (二)找文章第一句和最后一句,各段首尾

  (三)找频率较高的词

  (四)排除过分细节的选项

  (五)片面绝对不可选,委婉语气可能大

  高频考题

  Passage 1

  A general partner at Mountain View-based GV (formerly Google Ventures), Faris makes a point of creating time to explore other entrepreneurial hotbeds.

  “I’m a fan of emerging ecosystem that is not in a Valley—other areas where the talent pools are unbelievable”, he tells Business Insider. “Where it just feels like you can be a lot more thoughtful recruiting, where there’s no frenzy. I like going and looking for entrepreneurs in those pockets”. (农行)

  What’s the article mainly about?

  A. People’s willingness to fund startups outside Silicon Valley.

  B. Fans of emerging ecosystem.

  C. Methods to raise more capital not in Silicon Valley.

  D. The best way for investor to find promising companies.

  【答案】D。根据主旨题解题技巧,首段第一句话可知:make a point of creating time to explore other entrepreneurial hotbeds D项为它的同义替换。选项ABC只是文段中的细节内容展示,所以并非主旨句。

  Passage 2

  Growth in emerging markets is at its lowest ebb since the aftermath of the financial crisis due to a combination of China’s fading dynamism, a sputtering performance in Eastern Europe and Latin America’s slowdown.

  Evidence that emerging economies are entering a new era of slower growth will fuel concerns for the global outlook as western countries continue to struggle, the oil price lurches towards a four-year low and Eurozone stalwart Germany suffers from declining growth. (建行)

  What is the passage mainly about?

  A. China’s fading dynamism contributes to the world slowdown

  B. World economy is in a dire situation

  C. Financial crisis is still raging and the world economy is still in recession

  D. Emerging markets slowdown fuels concern for global outlook

  【答案】D。从第二段Evidence that emerging economies are entering a new era of slower growth will fuel concerns for the global outlook可知正确选项为D选项。A选项的内容在第一段出现,但是过分细节;B选项中dire(极端的、悲惨的)用来形容 world economy语义过重,并且文段中也并没有提到当前世界经济的形式;C选项的内容文中也并没有提到。

  2、细节题

  考点特训

  一、细节题考察内容

  细节题考察对文章某一处细节的理解,以及迅速定位的能力。

  what、why、when、where、who、how

  二、细节题解题策略

  (一)找关键词。

  关键词有两种:一种是显性关键词,如包含大写字母的词(或词组)、人名、地名、时间、数字、生词等;一种是隐性关键词,主要指句子的主干内容,即句子的主体(即主语)和对象(即宾语)。

  (二)通过关键词回到原文定位。此时尤其要注意同义替换,常见为名词、名词词组、形容词等。

  (三)结合上下语境分析。

  (四)顺序原则。即出题顺序与行文顺序基本一致。

(编辑:鲁春会)
2019银行秋招笔试备考—疯狂90晚
华图金领人APP下载