4008-15-1115 注册 登录
您当前位置: 金融招聘 > 银行招聘 > 2016建设银行笔试行测考题(25)

2016建设银行笔试行测考题(25)

2018-09-25 13:42 银行招聘网 http://jinrong.huatu.com 作者:鲁春会 来源:华图银行招聘网
【导读】经过笔试复习后,做试题可以很好的检验你的学习成果,下面跟着华图银行招聘网来见识一下银行笔试的考题是什么样,看看你在实际的银行考试中水平如何。

2019银行秋招备考指导

2019银行秋招试题资料

2019各大银行秋招考情

经过笔试复习后,做试题可以很好的检验你的学习成果,下面跟着华图银行招聘网来见识一下银行笔试的考题是什么样,看看你在实际的银行考试中水平如何。笔试备考中,您可以通过(机考模拟系统)刷题,提高你的备考成绩。

Passage 3

A new Chinese-led international development bank announced its first four loans on Saturday, pledging to lend $509 million for projects to spread electric power in rural Bangladesh, upgrade living conditions in slums in Indonesia, and improve roads in Pakistan and Tajikistan. At the first of the annual general meetings of in institution, the Asian Infrastructure Investment Bank, the bank’s president, Jin Liqun, said the projects were financially sound and environmentally friendly and had been accepted by the people in the project areas.

The road in Tajikistan is just three miles long, but it will help clear traffic congestion on an important trading route near the capital, Dushanbe. A $100 million loan to Pakistan is for 40 miles of highway in Punjab Province that would complete the last section of national artery, the M-4, the bank said.

Three of the projects are being financed with other institutions-the Asian Development Bank, the World Bank, and the European bank for Reconstruction and Development-an approach that allowed the new bank to begin the projects quickly. The bank’s $165 million loan to expand electricity in rural areas of Bangladesh is its only stand-alone project. By financing projects with long-established institutions, the Beijing-based bank was able to move quickly because work on meeting environmental standards and procurement policies had been completed, staff members at the bank said.

Although the new bank was China’s idea, it is intended to operate as an international bank dedicated to improving the basic structures and facilities needed to stimulate development across Asia, Mr. Jin said at a news conference on Saturday. Unlike the World Bank and the Asian Development Bank, the Asian Infrastructure Investment Bank places less emphasis on the reduction of poverty, he said. The bank “was born with the birthmark of China, but its upbringing is international,” Mr. Jin said. Referring to the three other institutions that will finance the projects, he said, “We can work wonderfully together.”

The new bank is being watched closely. The United States refused to join when it was offered membership in 2014. Japan has also not sought membership in the bank. But President Obama`s administration was mostly concerned that the bank would challenge the current development architecture, the Bretton Woods system established under the leadership of the United States after World WarⅡ.

In the past year, Mr. Jin has worked to reassure Washington, largely by agreeing to choose projects that have already been approved by the World Bank, the Asian Development Bank and the European Bank. He has also emphasized that the new bank will be more streamlined and strive to be “lean, green and clean.”

Britain was the most eager of the Western democracies to join the bank, and it broke ranks with the United States and became a member in the fall of 2014. Other members of the European Union, including France and Germany, rushed in after Britain. The withdrawal of Britain from the European Union is not expected to affect its relationship with the bank, Mr. Jin said. “I believe the United Kingdom will continue to play an important role in the development of the bank,” he said at the news conference. Asked if he believed that Britain’s decision showed that the old guard was crumbling quicker than he expected, Mr. Jin diplomatically replied that he had detected no such signs.

Two dozen countries have expressed interest in joining the bank, and they sent observers to the two-day meeting, Mr. Jin said. The new members would come from Eastern Europe, Latin America, and could join as early as next year.

1. The Asian Infrastructure Investment Bank’s first four loans will go to the following except (    ).

A. India

B. Tajikistan

C. Pakistan

D. Bangladesh

【答案】A。根据题干关键词first four loans定位至第一段首句…announced its first four loans…lend $509 million for projects to spread electric power in rural Bangladesh(选项D), …in slums in Indonesia, and improve roads in Pakistan(选项C)and Tajikistan(选项B)可知只有India没有提到,故正确答案是选项A。

2. About the four projects, which one of the following statements is false? (    )

A. The project will only improve road in Tajikistan by three miles but it will do great help.

B. Local people welcome the projects.

C. the Asian Infrastructure Investment Bank can start the projects quickly with the finance of other institutions.

D. The project in Bangladesh is also financed with other institutions.

【答案】D。选项D根据关键词project in Bangladesh定位至第三段…loan to expand electricity in rural areas of Bangladesh is its only stand-alone project.可知这个项目是亚投行独立出资的,错误。A选项根据关键词road in Tajikistan定位至第二段The road in Tajikistan is just three miles long, but it will help clear traffic congestion on an important trading route near the capital, Dushanbe.,正确;B选项在首段末句…the projects…had been accepted by the people in the project areas.可知这些项目被当地民众所欢迎,正确;C选项根据关键词start the projects quickly定位至第三段,By financing projects with long-established institutions, the Beijing-based bank was able to move quickly…通过与成熟机构一起为这些项目提供贷款,亚投行才得以快速行动起来,正确。故正确答案是选项D。

3. Mr. Jin agrees with the following ideas except (    ).

A. World Bank and the Asian Development Bank emphasize more on poverty reduction than Asian Infrastructure Investment Bank does.

B. The Asian Infrastructure Investment Bank will be devoted to improve development in Asia.

C. The Asian Infrastructure Investment Bank will work together with the World Bank, the Asian Development Bank and the European Bank for Reconstruction and Development.

D. The Asian Infrastructure Investment Bank will pose a challenge to the United States.

【答案】D。根据选项A关键词World Bank and the Asian Development Bank定位至第四段Unlike the World Bank and the Asian Development Bank, the Asian Infrastructure Investment Bank places less emphasis on the reduction of poverty可知A选项正确;根据第四段首句…dedicated to improving the basic structures and facilities needed to stimulate development across Asia可知B选项正确;根据第四段最后一句Referring to the three other institutions…We can work wonderfully together可知C选项正确;选项D:亚投行对美国是一种挑战,文中并未提及。故正确答案是选项D。

4. What does “lean” mean in Paragraph 6? (    ).

A. be well organized

B. be well funded

C. be less redundant

D. be less corrupted

【答案】C。定位至第六段the new bank will be more streamlined and strive to be “lean, green and clean.”可知lean与streamlined含义相近,streamline:流线型、简单化,所以关于lean的含义只有C选项:减少冗余,最为接近。A选项:有序组织;B选项:资本充足;D选项:清廉少腐。故正确答案是选项C。

5. According to the article, which one of the following statement is true? (    )

A. Britain’s exit from European Union will have an impact on its membership in the bank.

B. United States and Japan will join the Asian Infrastructure Investment Bank soon.

C. More countries are interested in the membership in the bank.

D. Germany and France will join the bank soon.

【答案】C。根据C项关键词countries、interested in定位至末段首句Two dozen countries have expressed interest in joining the bank…可知C项表述正确。根据倒数第二行…I believe the United Kingdom will continue to play an important role in the development of the bank可知英国脱欧并不会对它的成员身份有影响,错误;B选项根据关键词United States and Japan定位至第五段The United States refused to join …Japan has also not sought membership in the bank.可知美国和日本并未表示加入亚投行,错误;D选项根据关键词Germany and France可以定位至倒数第二段Other members of the European Union, including France and Germany, rushed in after Britain可知德国法国已经加入亚投行,错误。故正确答案是选项C。

查看更多银行招聘考题

(编辑:鲁春会)
2019银行秋招笔试备考—疯狂90晚
华图金领人APP下载